14.1.2024
Udělaly jsme pokrok, určitě jsme si odvezly z Klatov cenné zkušenosti
Výhra proti Klatovům potěšila
Výhra proti Klatovům potěšila

V neděli, 14.1.2024, Jsme jely "vyběhat cukroví" po vánočních prázdninách na další NRT utkání, tentokrát do Klatov. Společně s námi z Prahy přijely naši velcí soupeři a kamarádi - Tygřice, proti kterým nás čekalo první utkání. Celkově jsme se zúčastnily 3 utkání . Soupeřkami pro nás byly (v tomto pořadí) Tygřice Praha, Klatovy a Strakonice. První souboj s bojovnými tygřicemi způsobil nejedno zranění. Soupeřky hrály velice tvrdě, ale jejich individuální akce 1 na 1 se nedařila, alespoň zpočátku. Velmi dobře jsme si vedly v obraně, kdy do 6. minuty  1/4 nám tygřice nedaly žádný koš. Také musím zdůraznit, že jsme se snažily vracet do rychlého protiútoku, proto soupeřky neměly možnost proměňovat jednoduché koše. Velmi oceňuji obranu, chtíč hrát a koše z druhé šance. Bohužel jsme většinou prohrávaly souboje o balon a naše způsoby zakončení při hře 1 na1 nebyly tak kvalitní, také kapitánka se nám  nechytla v útoku a její body chyběly v celkovém skore. Lze ale říci, že to bylo velmi příjemné utkání, kde jsme si odnesly prohru s celkovým rozdílem 7 bodů. 

Další v pořadí bylo příjemné vítězství nad domacími Klatovačkami, kde si každá hráčka vyzkoušela vzít na sebe trošku jinou roli, než která se od ní očekává ve vyrovnaném utkání. Mladší ročníky měly možnost aktivně se zapojit do útoku, nejlepší obránkyně kladly důraz na útok, individuální hráčky se snažily o týmovou hru a každý dostal stejnou minutáž na hřišti. 

 

Poslední utkání proti Strakonicím jsme byly hodně unavené a nezvládly jsme udržet kvalitní obranu, kterou jsme předvedly v prvním utkání. Zde jsme zaostávaly v individuálních herních činnostech, únava hrála velkou roli. Ale šel vidět pokrok v týmové hře a naše kapitánka chytla slinu, kterou potřebovala pro získání ztraceného sebevědomí. Souboj skončil naší porážkou.

 

Celkově tento "zájezd" hodnotím velmi kladně. Většina hráček velmi mile překvapila. Pochvalu zaslouží Viki Reisingerová, za špičkovou obranu při utkání proti Tygřicím a týmovou hru při hře proti Klatovům. Další, kdo je hoden chvály, je Johanka Montilla Nekolová, za bojovnost, kterou projevila při každém souboji o balon. V neposlední řadě chválím Aničku Dušánkovou za její přehled na hřišti a sekundární výpomoc v obraně. 

 

Za 14 dní, 27. a 28.1., se můžete těšit na mistrovskou soutěž U11 v Praze, kde se postavíme 4 rivalům - Tygřicícm, slovance, Spartě a HB basket. Tak přijďte fandit !!

USK Futures PRAHA Nadace ČEZ

Nadcházející utkání

nejsou žádné zápasy

Výsledky

nejsou žádné zápasy

Tabulka

není žádná tabulka

Tréninky

pondělí
Modřany 16:30-18:00
čtvrtek
Modřany 16:30-17:30
pátek
Modřany 15:30-17:00

Trenéři

Lucie Zeithammerová
Hana Kačírková