Domácí palubovka je jen naše

22.4.2024

     O tomto víkendu jsme odehráli poslední zápasy žákovské ligy a rozhodně nešlo o formální zápasy. Měli jsme před sebou hodně výzev… 

  •  Z Karlových Varů jsme si přivezli „předsevzetí“ nedostat více než 28 bodů
  • Zápas se Sokolovem významně rozhodoval o našem konečném umístění v tabulce žákovské ligy  (5 místo při prohře, 2 místo při vítězství :-) )
  • Výhra znamenala domácí neporazitelnost

     Vzhledem k velmi nepovedenému zápasu v Chomutově jsme do sobotního zápasu nastupovali s lehkou nervozitou z vědomí toho, že i zdánlivě snadný zápas se může proměnit ve velký boj…naštěstí tentokrát byly obavy zcela zbytečné a celý zápas byl pouze v naší režii. Velkým tlakem a chutí bránit jsme již od 1q dali soupeřkám jasně najevo, že nevypustíme ani vteřinu zápasu a chceme hrát pouze pod naší taktovkou (1q 18:2).

     Do poločasu jsme šli s luxusním náskokem  31 bodů(41:8) a ve stejném tempu jsme vydrželi běhat a bránit až do konce. Během všech čtvrtin jsme  zapojili všechny hráčky z lavičky a i přesto se nám podařilo splnit předsevzetí a nedovolit soupeřkám dát 28 bodů. (3q 58:14) Konečný výsledek zápasu 82:26!

     Druhý víkendový zápas byl z úplně jiného soudku… v Sokolově se nám příliš nevedlo v útoku, protože hráčky Sokolova hrají hodně zataženou až spíše zónovou obranu, která nedovoluje hrát 1:1 a jednoduché herní kombinace jako hoď a běž.  V posledních trénincích jsme se hodně na tuto obranu připravovali a také jsme do zápasu „povolali“ naši nejen „morální“ oporu a podporu Sofii Sovovou, která primárně hraje za kat. U15. Už jen její přítomnost při rozcvičování našim hráčkám dodává větší jistotu a pocit klidu, který jsme před tímto těžkým utkáním potřebovali. 

     1q byla hodně nervózní od obou týmů.. z naší strany to byl vstup plný chyb, ztrát a nedaných košů z jednoduchých situací. (8:15)

     Do 2q už jsme vlétli s mnohem větší chutí a opravdovou aktivitou v obraně. Během prvních 6 minut jsme soupeřkám nedovolili zakončit a v 6 minutě na tabuli svítilo skóre 22:17. Zbytek této čtvrtiny už byl trošku vyrovnanější, přesto jsme šli do poločasové přestávky s velmi příjemným náskokem 34:23.

     3q je pro nás vždy kritická a tak jsme věděli, že tentokrát nesmíme povolit v koncentraci a udělat vše pro to, abychom nenechali soupeřky nadechnout a nepřipustili závěrečné drama (52:40).

     Do poslední čtvrtiny jsme vstupovali už s poměrně velkou únavou, ale přesto jsme se dokázali „kousnout“ a udržet tlak v obraně a nevypustili jsme jediný souboj o míč ani jsme nenechali snadnou přihrávku. Tato síla nám zajistila vítězství a my jsme si ubránili domácí palubovku a druhou část sezony jsme doma ani jednou neprohráli! (70:57)

     Velmi bychom chtěli poděkovat všem rodičům, kteří s námi celou sezonu jezdili a podporovali holky při zápasech. DĚKUJEME  a tímto startujeme další část této sezóny - přípravu na sezónu příští :-)