Postup do semifinále

26.3.2024
Třetí a postupové vítězství zaznamenaly svěřenkyně Natálie Hejkové dnes v podvečer v hale Královka. Výhrou 100:37 nad Karou Trutnov si zajistily postup do semifinále Chance ŽBL, které se odehraje začátkem dubna. O soupeři a termínech Vás budeme informovat.

Skóre utkání otevřela střelou zpoza tříbodového oblouku Veronika Voráčková a spustila v úvodu utkání tříbodovou smršť. Do té se jednou vstřelenou trojkou zapojily i hráčky trutnovského celku. Svěřenkyně Natálie Hejkové si vytvořily díky stoprocentní úspěšnosti trojek náskok 9:3 a od úvodních minut si šly přesvědčivě za postupem. Hráčky Trutnova se snažily svou střeleckou neúspěšnost napravit aspoň aktivitou na útočném doskoku, kde domácím dělaly problémy. Na útoku to však nic neměnilo a tak Maite Cazorla navyšovala svým nájezdem na 16:6, což donutilo trenéra Kucsa si vzít oddechový čas. Hráčky ZVVZ USK Praha byly velmi aktivní na obranné polovině a nutily tak svěřenkyně trenéra Kucsy do těžkých střeleckých pozic. Tato agresivní týmová obrana přinášela své ovoce a v úvodu druhé čtvrtiny se náskok domácích pohyboval okolo dvaceti bodů. Trutnov se zaměřil na obranu pivotek, kdy v bedně docházelo často k jejich zdvojování. Pražanky však tuto situaci vyřešily dobrým „spacingem“ na hřišti a nacházely volné pozice pro zakončení.

Vstup do druhého poločasu byl od hráček ZVVZ USK Praha vlažnější. Trutnov se střelecky chytl a ve třetí desetiminutovce vedl v jednu chvíli 7:2. USK se však rychle vrátilo do tempa a zlepšenou hrou dostávaly Trutnov pod tlak. Zisky v obraně pak využívaly k rychlému přechodu do útoku. Ve chvíli, kdy Ezi Magbegor přidala dva body, tak byl rozdíl ve skóre už třicet bodů. USK v dalších minutách náskok ještě navyšovalo, a to až k padesáti bodové hranici, kterou překročila svou první trojkou v utkání Karolína Petlanová. V posledních vteřinách pak Mariana Přibylová svým nájezdem pokořila poprvé ve čtvrtfinálové sérii stobodovou hranici.

Nejužitečnější hráčkou utkání byla Ezi Magbegor, která zapsala 16 bodů, 7 doskoků, 7 zisků, 2 asistence a 2 bloky. Nejlepší střelkyní pak byla Gabriela Andělová, která dala v tomto utkání 20 bodů. K tomu přidala 5 doskoků a 6 asistencí.

ZVVZ USK Praha – KARA Trutnov 100:37 (27:9, 24:13, 23:7, 26:8)

Andělová 20, Ayayi 19, Magbegor 16, Voráčková 14, Přibylová 10, Cazorla a Šípová 9, Petlanová 3