Důležité výhry

24.3.2024
Těžký víkend

Poslední víkend před odjezdem na Velikonoční turnaj do chorvatské Poreče jsme odehrály předposlední dva zápasy extraligy U15. 

V sobotu jsme byly nuceni kvůli obsazenosti Královky odehrát domácí utkání v tělocvičně na Aritmě. Zápas se nám vůbec nevyvedl. V obraně jsme byly všude pozdě, naopak soupeř nás zaskočil agresivní hrou po celém hřišti se zdvojováním a my jim často naházely míče do ruky a soupeř trestal naší zbraní ...... rychlými protiútoky. Nakonec jsme uhájily těsné vedení o dva body. Utkání skončilo 63:61.

V neděli již na Královce nás čekal přímý souboj o první místo v tabulce  a tím výhodnější pozice na blížící se Mistrovství republiky. Zápas se pohyboval jak na houpačce, chvíli jsme měly navrch my, chvíli soupeř, ale stále se nedařilo ani jednomu družstvu bodově odskočit. Tak jako v sobotním zápase jsme kupily spousty nevynucených chyb, byly jsme až nepochopitelně nervózní při zakončení, kdy jsme nepoměňovaly lehké koše z podkoše a i střelba trestných hodů byl tento zápas katastrofální z dvacetičtyř pokusů jsme proměnily 7, to jsme měly paradoxně lepší procento z trojkového oblouku, kde jsme proměnily 7 trojek. 

Především zlepšenou obranou jsme dokazaly soupeři odskočit ve třetí čtvtině, ale ani tentokrát se soupeř nevzdal. Ve čtvrté čtvrtině jsme 6 minut do konce vedly již sedmnáctibodovým rozdílem, ale opět nepochopitelnými ztrátami a nedůsledností v obraně se soupeř opět dostal do hry, což by se nám v dalších zápasech nemuselo vyplatit. Konečné skŕe bylo 70:65, důležitá výhra, ale za celým víkendem zdvižený prst, musíme se lépe koncentrovat a hlavně zlepšit obrannou činnost.