Krok od postupu

24.3.2024
V Trutnově se dnes sehrálo 2. kolo play-off mezi ZVVZ USK Praha a domácím celkem KARA Trutnov. USK se po vlažnějším vstupu do utkání dostalo ve druhé čtvrtině do tempa, suverénně potvrdilo roli favorita a ve čtvrtfinálové sérii tak vede po dnešním vítězství 2:0. Od postupu do semifinále tak USK dělí jediná výhra, která může přijít už v úterý 26.3. od 18:00 v SH Královka.

Vstup do utkání mělo USK netradičně vlažnější. Na útočné polovině se dopouštělo ztrát a nedokázalo se tolik bodově prosadit. Na druhé straně se Trutnov chytl pár střelami hned v úvodu a po trojce Rusiňákové šel do vedení 12:7. Na což reagovala trenérka Hejková oddechovým časem. Od tohoto momentu se střelecká úspěšnost Pražanek výrazně zlepšila a po trojce Maríi Conde bylo srovnáno na 15:15. Hostující celek přitlačil v obraně a nedovolil hráčkám Trutnova vstřelit po dobu pěti minut ani jeden bod. Za to Pražanky si vytvořily devíti bodový náskok, který v druhé čtvrtině bod po bodu ještě navyšovaly. Ve chvíli, kdy Emese Hof proměnila oba trestné hody, tak byl rozdíl ve skóre přes dvacet bodů. Na stejné vlně pak pokračovaly hráčky ZVVZ USK Praha i v druhém poločase. V obou čtvrtinách to pak byl od hostujících suverénní výkon. Ve třetí čtvrtině dokázaly Pražanky díky aktivní obraně udržet Trutnov pouze na čtyřech bodech. Bodově dokázaly zase více poodskočit a vytvořily si čtyřiceti bodový rozdíl, který do konce utkání dokázaly ještě navýšit. Stejně jako v prvním utkání hrálo USK ve velké pohodě a od druhé čtvrtiny zcela kontrolovalo vývoj utkání. Po jednoznačném výkonu vítězí 86:35.

Ezi Magbegor zaznamenala stejně jako v minulém utkání double-double, když si připsala 21 bodů, 12 doskoků, 3 zisky a 1 blok. Nejlepší střelkyní týmu pak byla Emese Hof, která zaznamenala 24 bodů, 7 doskoků, 3 asistence a 1 zisk.

KARA Trutnov - ZVVZ USK Praha 35:86 (15:24, 8:24, 4:18, 8:20)

Hof 24, Magbegor 21, Conde 14, Cazorla 8, Andělová 7, Voráčková 6, Přibylová a Šípová po 3