Úspěšný vstup do čtvrtfinále

21.3.2024
Tým ZVVZ USK Praha vstoupil dnes na Královce do čtvrtfinálové série proti Trutnovu vítězně, když zvítězil přesvědčivě 94:37. Čtvrtfinálová série pokračuje na půdě Trutnova tuto neděli 24.3. od 18:30.

Hráčky ZVVZ USK Praha hrály od úvodu utkání ve velkém nasazení, a to hlavně na obranné polovině. Bylo vidět, že trenérka Hejková chce čtvrtfinálovou sérii proti Trutnovu využít k přípravě na Final Four v Mersinu. Domácí tak nedávaly hráčkám Trutnova v obraně žádný prostor a nutily je do těžkých střeleckých pozic. Trenér Richard Kucsa se snažil na vývoj utkání zareagovat, jak oddechovým časem, tak i změnou obranného systému. Hráčky ZVVZ USK Praha se však i s kombinovanou obranou soupeře dokázaly vypořádat a navyšovaly tak svůj bodový náskok. Často se ani Trutnov do obrany 5 na 5 nestihl postavit, jelikož aktivita USK v obraně přinášela zisky a možnost hrát rychle dopředu. V úvodu druhého poločasu se hráčky ZVVZ USK Praha nedokázaly tolik bodově prosadit a oba týmy se dopouštěly nevynucených ztrát. Bodový náskok USK byl stále stejný, i přesto začaly být hráčky Trutnova více aktivnější. Domácí se však svou aktivitou v obraně vrátilo do tempa a ve chvíli, kdy Maite Cazorla zaznamenala svoje první body v utkání, tak byl rozdíl ve skóre již 40 bodů. Do čtvrté čtvrtiny vstoupil trutnovský celek opět se zónovou obranou. Pražanky však opět hned dokázaly na situaci na hřišti zareagovat. Na obou stranách hřiště se nadále snažily o aktivní hru a nezvolňovaly ani v posledních minutách. Přesvědčivým výkonem od úvodních minut si svěřenkyně Natálie Hejkové došly pro vítězství a v play-off vedou 1:0.

Nejužitečnější hráčkou utkání byla Emese Hof, která zaznamenala v tomto utkání double-double za 25 bodů a 10 doskoků. K tomu přidala 2 asistence, 2 bloky a 1 zisk. Nebyla jedinou domácí hráčkou s double-double. Ezi Magbegor si připsala 16 bodů,  15 doskoků, 3 zisky, 2 bloky a 1 asistenci.

ZVVZ USK Praha – KARA Trutnov 94:37 (29:9, 21:6, 17:11, 27:11)

Hof 25, Magbegor 16, Conde 15, Přibylová 11, Petlanová a Voráčková 7, Šípová 6, Andělová 5, Cazorla 2