Úspěšný vstup do čtvrtfinále

14.3.2023
ZVVZ USK Praha ovládlo první čtvrtfinále a porazilo Salamanku jednoznačně 77:56, hlavně díky skvěle hrající Brionně Jones. Americká basketbalistka zaznamenala 18 bodů a 13 doskoků. Postup do Final four si můžou pražské basketbalistky zajistit již v pátek na půdě Avenidy.

Tým vedený Natálií Hejkovou vstoupil do zápasu hodně ofenzivně laděný. Po pěti odehraných minutách už vedl dvouciferným rozdílem. Po oddechovém čase Avenidy přišel útlum na domácí a Salamanca se přiblížila na rozdíl jediného koše. Nahecované basketbalistky ZVVZ USK Praha však žádné drama nepřipustily a vedení mírně navýšily. Krasojízdou pokračovaly i ve druhé půli, hlavně v obraně. Salamanka jim vstřelila pouhých 9 bodů. Díky skvělé práci v defenzívě šly do poločasové přestávky domácí hráčky se sedmnácti bodovým vedením.

V druhé půli se hra vyrovnala. To bylo dáno tím, že Natália Hejková nechala odpočívat své opory a do hry se tak postupně zapojila celá lavička. I tak byly basketbalistky ZVVZ USK Praha ty, které vyhrály jednotlivé čtvrtiny. Postupně si vypracovaly až čtyřiadvacetibodový náskok, který Avenida na konci jen zkorigovala. Za vysokou výhrou domácích stojí skvělá hra na doskoku. Salamanku přeskákaly 48:29. Na straně ZVVZ USK Praha byla chuť vyhrát a to se projevilo v zápase, který skončil vysokým vítězstvím 77:56. Druhý zápas je na programu v pátek od 20:30 hodin. Případný rozhodující duel by se hrál příští středu na Královce od 19 hodin.

Jak již bylo řečeno výše, Brionna Jones byla nejlepší hráčkou dnešního zápasu. O kousek za ní zaostalo Valériane Vukosavljević s 16 body. Po 13 bodech si připsaly Mária Conde a Alyssa Thomas. Americké křídlo také doskočilo 8 míčů. Kapitánka Teja Oblak se blýskla 9 nádhernými asistencemi.

ZVVZ USK Praha – Parfumerias Avenida 77:56 (25:19, 20:9, 20:17, 12:11)
Jones 18 (13 d.), Vukosavljević 16, Thomas 13 (8 d.), Conde 13, Oblak 7, Vyoralová 5, Voráčková 3, Fágbénlé 2, Sklenářová, Šípová a Wrzesiński po 0